• Lost Athens

ATHINORAMA / Μια άλλη πλευρά του «Lost Athens» βρίσκει το δρόμο της για το σπίτι μας

Ένα απ’ τα πιο δυναμικά εστιατορικά entries της περασμένης χρονιάς, κρατά τις γεύσεις του ζωντανές με το εξειδικευμένο delivery menu του.

Εν αρχήν το burger: Απλό στην όψη, αλλά πληθωρικό στην πλεξίδα των γεύσεών του, φυλακίζει την ανατρεπτική μενταλιτέ του «Lost Athens» μέσα σε ένα δυο κομμάτια χειροποίητο ψωμάκι. Ψωμάκι αφράτο σαν τα σύννεφα, για την ακρίβεια, που ανάμεσα στις δυο του φέτες, υποδέχεται ένα άψογα medium ψημένο μπιφτέκι, homemade μαγιονέζα, πίκλα αγγουριού και τυρί - τα μόνα υλικά που χρειάζεται, για να επιδείξει τη γευστική ακρίβεια ενός εστιατορίου που έγινε ένα από τα πιο δυναμικά new-entries της Αθήνας χάρη στην no-nonsense λογική του.


Αυτή τη λογική επέκτεινε και στα υπόλοιπα made for home πιάτα του, συνθέτοντας ένα μικρό, αλλά εντυπωσιακό μενού, που φέρνει στο σαλόνι ή την τραπεζαρία μας μια συναρπαστική βεντάλια γεύσεων εμπνευσμένων από το street food του κόσμου μεν, φτιαγμένα όμως με την επιμέλεια και την ακρίβεια μιας κουζίνας με τόλμη, ευρηματικότητα και νεύρο.


Γνώριμα σουξέ του σταθερού μενού, όπως η αρωματική σούπα ημέρας ή το αφράτο bao με γαρίδα black tiger και παλαμίδα, kimchi λάχανο και μαγιονέζα chilly, συναντούν το ανερχόμενο trend των sados – εδώ με χειροποίητο παστράμι, μαγιονέζα με τρούφα και κέτσαπ μανιταριών, ενώ η Buratta με άγρια ρόκα, καραμελωμένα φουντούκια κι ένα chutney πλήρες εκφραστικότητας, φέρνει στο τραπέζι μπουκιές-ντελίριο που μοσχοβολούν φρεσκάδα. Φρέσκα και χειροποίητα chips πατάτας και μανιτάρια enoki σε tempura, συνοδεία sweet chili mayo, είναι ιδανικά για τσιμοπολόι, ενώ το πλάι στο burger που λέγαμε, πλασάρεται και μια συναρπαστική παραλλαγή, με πατατόψωμο να αγκαλιάζει παναρισμένο korean style κοτόπουλο, με coleslaw και φυστικοβούτυρο.

Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Ζαχείλας διατηρεί την πλήρη εποπτεία όλων όσων βγαίνουν από την κουζίνα του «Lost Athens», φροντίζοντας ό,τι φτάνει στο σπίτι μας να έχει όχι μόνο τη σωστή γεύση, αλλά και τη σωστή αισθητική, όπως κάνει και ο Αλέξης Κόνιαρης, που υπογράφει τα γλυκά του «Lost Athens»: τα τραγανά του donuts και τα ζουμερά choux με cremeux από φρούτα του πάθος, καραμέλα και ανανά. Παράλληλα, το πάθος του εστιατορίου και του εμπνευστή του, Βασίλη Στεφανάκη, για την συνεχώς εξελισσόμενη ελληνική σκηνή της ζυθοποιΐας, ακολουθεί τα πιάτα στο σπίτι μας, με επιλεγμένες ετικέτες απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας να είναι διαθέσιμες για delivery.


Εκτός από τις γεύσεις, την εστιατορική εμπειρία συμπληρώνει η κίτρινη καρτέλα που συνοδεύει την χαρτοσακούλα, κι αποκαλύπτει με τον κωδικό της την playlist του «Lost Athens», που δεν χρειάζεται παρά ένα σκανάρισμα για να μας μεταφέρει με τις νότες της πίσω στην Αρχελάου, στη γωνιά με τις μεγάλες τζαμαρίες και τα industrial τραπέζια, που περιμένουν πώς και πώς να μας υποδεχτούν, με το που θα το επιτρέψουν οι συνθήκες.


Μέχρι τότε, το «Lost Athens» παραμένει κοντά μας και μέσα απ’ το instagram του, με νόστιμες εκπλήξεις κάθε μέρα και συνεχείς αναβαθμίσεις του delivery menu του.


Πηγή: ATHINORAMA